10 forestillinger for de mindste

Scenen har fundet et udvalg af sæsonens børneforestillinger frem til dig, der gerne vil tage dit barn med i teatret. Husk, vi har masser af teater til børn og deres voksne på Scenen.dk.

Foråret byder på flere skønne teateroplevelser for børn. Se bl.a. forestillingen "Club Origami", "Tyren Ferdinand" og "Kongen og vandkanden". Foto: Little Big Dance, Martynas Lukosius og Daniel Buchwald

Læs også “10 juleforestillinger for de mindste”

FAR TIL VEJRS MED ALFONS ÅBERG

Oplev Gunilla Bergströms elskede bøger vakt til live. Forestillingen er baseret på bøgerne “Alfons og hans hemmelige verden”, “Novra, Alfons Åberg” og “Flyv! sagde Alfons Åberg” og ikke mindst en masse sjov og latter, sang og musik, varme og hygge.

Alfons Åberg

Foto: Trine Borgstrøm Hansen

Spillested: Teater Nordkraft (Aalborg)

Anbefales fra 2 år

 

JUNGLEDYRET HUGO 

Jungledyret Hugo er en moderne opdatering af Flemming Quist Møllers klassiker – en visuel og energisk forestilling smækfuld af dans og junglemoves, uimodståelige sange og et frækt og nuttet jungledyr.

Jungledyret Hugo

Foto: Robin Skjoldborg

Spillested: Bellevue Teatret, Klampenborg

Anbefales fra 3 år

 

Læs også vores guide “Scenens gode råd til dit barns teatertur”

CLUB ORIGAMI

Dans og livemusik møder origamiens magi. Kom med på eventyr i et land lavet udelukkende af papir og leg. Dyk med ned i den magiske verden af Club Origami, der inviterer publikum til at skabe, forestille sig og udforske nye måder at tænke, spille og bevæge sig på.

Origami

Foto: Big Little Dance

Spillested: Roskilde Bibliotek

Anbefales fra 2 år 

 

Husk SWOP festivalen i Roskilde d. 5. – 8. maj 2022. Læs mere på swopfestival.dk

TYREN FERDINAND

Dukketeater om tyren Ferdinand, der ikke er som de andre tyre, der stræber efter at optræde i den store tyrefægterarena. Ferdinand derimod går sine egne veje, ønsker fred og ro og at sidde lige så stille under sin elskede korkeg og snuse til blomsterne.

Tyren Ferdinand

Foto: Martynas Lukosius

Spillested: Teatret Zeppelin (KBH V.)

Anbefales fra 4 år

 

CIRKELINES MUSESKOLE

Giv dine børn eller børnebørn en lærerig og underholdende oplevelse med denne magiske teaterforestilling. Ingolf og Frederik skal lære bogstaverne at kende, så derfor har Cirkeline lavet en skole. Hun lærer musene om alfabetet og bogstaverne, hvordan de ser ud, hvilke lyde de siger, og hvad der rimer på dem.

Cirkelines museskole

Foto: Louise Eriksen

Spillested: Anemonen (KBH), Musikhuset Aarhus, Gjethuset Frederiksværk

Anbefales fra 3 år

 

KONGEN OG VANDKANDEN

I et rum af ubeslutsomhed møder vi Ane og Carl, de lever i en verden hvor Kongen bestemmer alt. Hvad sker der når Kongen ikke vil beslutte mere og hellere vil passe sin have? Oplev et moderne eventyr om at finde sin egen konge, kærligheden og håbet.

Kongen og vandkanden

Foto: Daniel Buchwald

Spillested: Randers Teater, Nørregaards Teater (Odense)

Anbefales fra 5 år

 

Læs også vores guide “Scenens gode råd til dit barns teatertur”

KROPSKØN

En danser i et fabulerende kostume og en guitarists improviserende toner, skaber en levende skulptur, der forvandler kønnede stereotyper. Kropskøn er en fysisk og musikalsk collage, der leger med de kønsroller og mønstre vi selv er med til at fastholde og skabe – måske uden at ville det?

Kropskøn

Foto: Søren Meisner

Spillested: Sjælør Kirke

Anbefales fra 5 år

 

DYRENE I HAKKEBAKKESKOVEN

Klatremusen, Harepus, Den rare Bamsefar, den lille Skovmus og alle de andre dyr lever fredeligt sammen i Hakkebakkeskoven. Men noget truer freden. Mikkel Ræv elsker at spise sine naboer og kun ved at holde samme, kan skovens øvrige dyr klare skærene.

Dyrene i Hakkebakkeskoven

Foto: TIVOLI/Teater V

Spillested: Tivoli (KBH) og Kolding Egnsteater

Anbefales fra 5 år

 

TÆNK, HVIS MAN HAVDE EN REJSEGRAMMOFON

Forestillingen er en hyldest til Karen Blixen, kunsten og livet. Bjergene lukker sig om en lille by, hvor tavse brune kjoler og sorte frakker kigger duknakket mod jorden; de spiser klipfisk og øllebrød og synger alt for stille i kirken om søndagen. Men så er der Viola. Det her er historien om Viola.

Tænk hvis jeg havde en rejsegrammofon

Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

Spillested: Teatret Møllen og Teatret Gruppe 38

Anbefales fra 8 år

 

Artikler du måske vil kunne li’?

“Børneteatrene: Disse børneteatre skal du holde øje med”

“Scenens gode råd til dit barns teatertur”

“Mød dit teater: Teater Zangenbergs”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.