Teater om kvinder

Den unge, den kendte, den vrede, den hævngerrige og den kongelige. Scenen er fyldt med teater om forskellige kvinder, og vi har fundet 10 forestillinger til dig her.

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Argumenter mod kvinder

Baseret på bogen af Birgitte Possing. Hvis der er en debat, man næsten ikke tør gå ind i, så er det debatten om ligestilling og MeToo. Hvem har taleretten, og kan vi undersøge flere aspekter af sagen uden at ryge i flæsket på hinanden? Læs mere om “Argumenter mod kvinder”

Spillesteder: Teater Momentum, Teatret Svalegangen, Team Teatret m.fl.

Læs mere om “Argumenter mod kvinder” og find alle spillesteder

“Tragiske måder at slå kvinder ihjel på”

Først i døden får kvinderne betydning og stemme. Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på er en mytisk fortælling, hvor nogle af de kvinder, der er blevet slået ihjel i de græske tragedier, får lov til at blive hørt. Læs mere om “Tragiske måder at slå kvinder ihjel på”.

Spillested: Odense Teater

Læs mere om “Tragiske måder at slå kvinder ihjel på”

Elektra

Elektra er tragedien om den unge kvinde, der blind af raseri er besat af tanken om at slå sin mor ihjel for at hævne sin fars død. Men Elektra er ligeså meget en sårbar dannelseshistorie og en fortvivlet kamp om retten til at kunne bestemme over eget liv. Læs mere om “Elektra”.

Spillested: Husets Teater (KBH)

Læs mere om “Elektra”

Den anden arabiske kvinde

Der findes en arabisk kvinde, som ikke bliver vist på tv, film eller i teatret. Den selvstændigt tænkende, seksuelt frigjorte, demokratiske og ikke-undertrykte arabiske kvinde. Læs mere om “Den Anden Arabiske Kvinde”

Spillested: Blaagaard Teater (KBH)

Læs mere om “Den Anden Arabiske Kvinde”

16:29 

Mere end tusind mennesker ser med den 10. maj 2016 klokken 16:29, da 18-årige Océane springer ud foran et tog og live-streamer sit selvmord. Monologen 16:29 handler om dødsdriften hos ungdomsgenerationen i den fattigste del af Frankrig. Læs mere om “16:29”

Spillested: Mungo Park Allerød

Læs mere om “16:18”

Rebound

En dag finder Imani ud af, at hendes æggereserve er tæt på ikke-eksisterende, og hvis børn skal på listen, skal de tilføjes nu! Den tidsplan er kæresten ikke med på, og før Imani ved af det, er hun blevet én kæreste fattigere, to hormonsygdomme rigere, og det perfekte liv er ikke længere så perfekt. Læs mere om “Rebound”

Spillested: Mungo Park Allerød

Læs mere om “Rebound”

GIRLS & BOYS

En kvinde er alene på scenen, og alt virker rigtigt og dragende, når hun fortæller om sin stormfulde forelskelse i den mand, hun gifter sig med. Læs mere om “GIRLS & BOYS” og find spillesteder

Spillesteder: Aarhus Teater, Folketeatret, Vendsyssel Teater m.fl.

Læs mere om “GIRLS & BOYS” og find spillesteder

Margrethe 

MARGRETHE skildrer hele Dronning Margrethes liv i punktnedslag. Fra barndommen med en far, hun forguder. Læs mere om Margrethe

Spillested: Det Kongelige Teater, Odeon og Musikhuset Aarhus

Læs mere om musicalen “Margrethe”

Hele Danmarks Grethe

Hele Danmarks Grethe. Smilende, slagfærdig og sjov og med en sangstemme, der mestrede både jazz, popmusik og revy. At alt dog ikke var lutter lykke og idyl, lagde hun ikke skjul på. Læs mere om “Hele Danmarks Grethe”

Spillesteder: Sønderborg Teater, Folketeatret, Værket i Randers m.fl.

Læs mere om “Hele Danmarks Grethe” og find spillesteder

Skammerens Datter

Bellevue Teatret får nu premiere på succesforestillingen Skammerens Datter, der hylder viljen og modet i Dinas tapre kamp imod ondskaben og den uhyggelige DrakanLæs mere om Skammerens Datter

Spillested: Bellevue Teater

Læs mere om Skammerens Datter

Artikler du også vil kunne li

“Årets top 10 over mest læste artikler på Scenen.dk”

“Sebastian Harris: Jeg er ikke andre steder end i nuet!”

“Lisbeth Knopper: Der skal altid være et håb”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.