Teater om kvinder

Den eventyrlige, den kendte, den lidenskabelige og den ikoniske. Scenen er fyldt med teater om forskellige kvinder, og vi har fundet 10 forestillinger til dig her.

Foto: Emilia Therese, Allan Toft og Zuhal Kocan

Den lille havfrue

Nyskrevet musikeventyr om en ung havfrues længsel efter kærlighed – og om alt det, vi vil ofre for den.

Spillested: Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Spilleperiode: april – juni 2024

Læs mere om “Den lille havfrue”

Musikforestillingen Natasja

NATASJA tager os med ud i alle tænkelige (og også et par af de mere utænkelige) hjørner af Natasjas liv, musik og karriere. Fra den spæde start og videre ind i det legendariske efterliv, hvor Natasjas sange insisterer på at bibeholde sin relevans.

Spillested: Tivoli Koncertsalen

Spilleperiode: oktober – november 2024

Læs mere om “Natasja”

Drømmen

DRØMMEN er et portræt af Danmark fra de vilde 60’ere og frem til EF-afstemningen i 1972 med afsæt i Helle Virkner og Jens Otto Krags ægteskab. En musikalsk forestilling om kærlighed, magt og vores fælles fortid, der stiller spørgsmål til, hvordan nutidens samfundskontrakter og velfærdsidealer ser ud.

Spillested: Sophienholm, Kongens Lyngby

Spilleperiode: juni – august 2024

Læs mere om “Drømmen”

Sort samvittighed

Gennem 18 år har de ni kvindelige kunstnere mødt hinanden og mødt det store utæmmelige væsen fællesskabet. Og hvad ved de så? Hvad har de lært om at skabe et fællesskab i en verden, hvor individet hersker og jeg trumfer os?

Spillested: Betty Nansen Teatret

Spilleperiode: september – november 2024

Læs mere om “Sort Samvittighed #4”

Frk. Jensens Kogebog

Med fem skuespillere og to musikere på scenen fortæller musikforestillingen ”Frøken Jensens Kogebog” historien om, hvordan en forældreløs pige fra Randers arbejder sig op og bliver en populær madskribent og ambitiøs forretningskvinde.

Spillested: Randers Teater

Spilleperiode: august – september 2024

Læs mere om “Frøken Jensens kogebog”

Anastasia

Legenden om Anastasia vækkes til live som storslået musical, inspireret af tegnefilmen af samme navn. Gribende og dramatisk handling, overdådig scenografi, stort cast og hits som Once Upon a December og den Oscar-nominerede Journey to the Past.

Spillested: Det Ny Teater

Spilleperiode: september – december 2024

Læs mere om “Anastasia”

Den anden arabiske kvinde

Der findes en arabisk kvinde, som ikke bliver vist på tv, film eller i teatret. Den selvstændigt tænkende, seksuelt frigjorte, demokratiske og ikke-undertrykte arabiske kvinde. Uanset hvor hun vender sig, pålægges hun en identitet, hun ikke kan spejle sig i.

Spillested: Blaagaard Teater

Spilleperiode: maj – juni 2024

Læs mere om “Den anden arabiske kvinde”

Betty Blue

Den unge Betty lever livet lidenskabeligt, intenst og kompromisløst. Hun er fyldt med appetit på tilværelsen og har store drømme for fremtiden, men bliver gang på gang skuffet, når tilværelsen er mindre end hendes drømme.

Spillested: Teater Nordkraft

Spilleperiode: april – maj 2024

Læs mere om “Betty Blue”

Maria

Maria er 18 år, gravid og single. Hun er forladt af stort set hele sin familie og har kun sin bedstemor tilbage. Hun hader sit job i træningscentret, men elsker at se dokumentarfilm om alt mellem himmel og jord. Selvom hun har alle odds imod sig, kæmper hun sig gennem sit kaotiske liv i sin jagt på en, som vil være med til fødslen af hendes barn.

Spillested: Odense Koncerthus og Edison

Spilleperiode: maj – juni 2024

Læs mere om “Maria”

Høstsonaten

Med Kirsten Olesen og Marie Knudsen-Fogh i de bærende roller udforskes det evige dilemma, det at balancere vores forventninger til moderskabet med muligheden for et meningsfyldt arbejdsliv er.

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: april – maj

Læs mere om “Høstsonaten”

Læs også

Scenens guide: Det skal du se – 10 teateroplevelser i marts

Scenens guide: 10 kvindelige kunstnere på Scenen.dk

vind gavekort til teater

Vind et gavekort på 500 kr. til dit yndlingsteater!

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. til et teater efter dit valg. Som nyhedsbrevsabonnent modtager du nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.