10 kvindelige kunstnere på Scenen

I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag gør vi opmærksom på alle de kvindelige kunstnere inden for scenekunsten. Vi er så heldige, at vi har interviewet flere af dem - mød 10 af dem her.

Læs interviews med disse seje kvinder Jeanett Albeck, Lotte Andersen, Tammi Øst, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen, Sandra Yi Sencindiver, Marianne Gonnov Bøgelund, Amy Watson, Betina Grove og Julie Maj Jakobsen.

Multikunstner Jeanett Albeck

Jeg har altid været interesseret i vrangsiden, det upolerede, det grimme og det ærlige, og jeg elsker at undersøge det som kunster. Det er nok den måde, jeg kan skabe plads til mig selv i den her verden.

Læs hele vores interview med Jeanett Albeck

Foto: Sara Galbiati

Skuespiller Marianne Gonnov Bøgelund

”Jeg har aldrig været i tvivl om, jeg ville være skuespiller og når vi så revy, tænkte jeg, at det en dag skulle være mig, der stod der.”

Læs hele interviewet med skuespiller Marianne Gonnov Bøgelund

Foto: Hein Photography

Find flere af Scenens mange interviews her

Dramatiker, instruktør m.m. Betina Grove

“Vi laver forestillinger, om det der optager os lige nu. Det der (for)undrer os. Forarger os. Eller rører os dybt. Vi insisterer på at engagere os personligt, vi kræver af os selv, at vi aldrig hviler på gyldne laurbær, men at vi altid udfordrer os kunstnerisk.”

Læs hele interviewet med kunstneriskleder, dramatiker, skuespiller, instruktør Betina Grove

Foto: Karoline Lieberkind

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Skuespiller Trine Pallesen

Jeg gør mig umage men det er altså sådan her, jeg er. Jeg kan forsøge at lære og at udvikle mig, men jeg har jo noget med mig. At have en bagage, og at have noget, der gør mig til mig, det er noget, jeg ikke bare kan lade være med. Vi er jo dem, vi er; lige nu – lige her!”

Læs hele vores interview med skuespiller Trine Pallesen

Foto: Emilia Therese

Balletdanser Amy Watson

”Denne fantastiske, heldige karriere, jeg har haft, har jeg selvfølgelig arbejdet for, men huset har givet mig mere, end jeg nogensinde kunne have drømt om.”

Læs hele vores interview med balletdanser Amy Watson  

Foto: Costin Radu

Skuespiller Tammi Øst

Det er bedst, jeg også kommer ud og laver noget andet. Jeg kan ikke holde ud, hvis det kun er andre, der bestemmer, hvad jeg skal lave, og slet ikke nu, hvor jeg er blevet ældre, der passer det mig overhovedet ikke!”

Læs hele vores interview med Tammi Øst

Dramatiker Julie Maj Jakobsen

”Jeg opfatter mig på ingen måde som politisk dramatiker, men jeg kan godt mærke, at det, i kraft af mit fokus på fællesskabet, er samfundsrelateret stof, der melder sig…”

Læs hele vores interview med Julie Maj Jakobsen

Portrætfoto: Sofie Amalie Klougart og forestillingsfoto: Allan Toft

Skuespiller Lotte Andersen

Jeg er ikke uddannet fra en skole. Jeg startede som 20-årig i Dr. Dantes Desperate Renovationsshow, som det hed dengang – firseragtigt. Jeg tror måske, vi var lidt inspirerede af sådan noget som Monty Python.

Læs hele vores interview med Lotte Andersen

Foto: Emilia Therese

Skuespiller Johanne Louise Schmidt

Der blev rigtig meget opmærksomhed omkring den forestilling og omkring mig, og det er altid rigtig godt, når man skal ud at starte. Grønnegårdsteatret har bare haft en stor betydning i starten af mit arbejdsliv, hvor jeg var der rigtig meget.”

Læs hele vores interview med Johanne Louise Schmidt

Foto: Natascha Thiara Rydvald

Skuespiller Sandra Yi Sencindiver

”Jeg var så ung og glad, og jeg var vild med at lave amatørskuespil og synge og danse, og så fik jeg den her kæmpe mulighed og totale fede udfordring. Det var meget lærerigt, og jeg var omgivet af mange virkelig dygtige mennesker. Jeg husker det som en enorm lykkelig periode.”

Læs hele interviewet med Sandra Yi Sencindiver

Foto: Kim Hardy

Læs også vores 2 nyeste artikler

Marie Knudsen Fogh

Interview med Marie Knudsen Fogh: “Det er vigtigere at ramme mit publikum end min branche”

Interview med Nanna Bøttcher: “Alle roller fortjener at blive gjort særlige”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.