10 teateroplevelser for de unge

Vil du invitere din teenager med i teatret? Så kig her, for vi har fundet 10 forestillinger for unge i aldersgruppe 13-18 år.

Til ungdommen

Oplev Pelle Koppels prisvindende, anmelderroste forestilling om teenagetiden og den svære overgang fra barn til voksen. Baseret på Linn Skåbers bestseller. Til Ungdommen er skabt ud fra biografiske historier fra unge menneskers egne liv, og handler om alt og intet, i en sær, sjov, spændende, vigtig og sårbar tid.

Spillested: Bellevue Teatret

Spilleperiode: marts 2024

Anbefales fra 13 år

Læs mere her

Hvis vi overlever i nat

Midt i en kriminel tilværelse skrev unge Mazen tekster i et hæfte, som han gemte under sengen i sin fængselscelle. Under en razzia bladrede en medarbejder i det, og dagen efter stillede hun bøger til ham. Litteraturen gav ham en drøm og han lovede sig selv, at han aldrig måtte skjule sine tekster igen.

Spillested: Nørrebro Teater

Spilleperiode: maj 2024

Anbefales fra 15 år

Læs mere her

Obsessed

En ung mand forsøger at fortælle om sit liv med tvangstanker – et liv styret af angsten for, inderst inde, at være et monster. OBSESSED er en absurd bevægelse ind i angstens dominerende greb, hvor idéen om kontrol og orden forvrænges.

Spillested: Teater Får302

Spilleperiode: maj – juni 2024

Anbefales fra 16 år

Læs mere her

Sabotage

SABOTAGE er en forestilling om en ung pige i splittelse. Indeni pigens hjerne bor Sabotøren – en stemme der dikterer og forsøger at kontrollere pigen, hendes oplevelser og møder med verden. Sabotøren bestemmer over pigens krop, handlinger og følelser, og finder fryd i at sortere og dominere alle hendes vrimlende tanker.

Spillested: Teatret Fair Play, Korsør Kulturhus og Det Lille Teater (Slagelse)

Spilleperiode: april 2024

Anbefales fra 13 år 

Læs mere her

Anbragt

Natasja drømmer om at bage boller med sin far. Kaste med mel og grine, mens duften af friskbagt brød breder sig i køkkenet. Men duften i hendes mange barndomshjem er i højere grad præget af alkohol. Faren Casper gør sit bedste, men da Natasja er 13 år, giver han slip og anbringer hende i pleje.

Spillested: Teatret Svalegangen

Spilleperiode: marts – april 2024

Anbefales fra 16 år

Læs mere her

The youtuber

Fra salen må publikum hjælpe til med at opklare mordmysteriet – for hvad er virkeligt, og hvad er blevet iscenesat til ære for flere likes, promoveringsdeals og følgere?

Spillested: Teater Momentum

Spilleperiode: april 2024

Anbefales fra 13 år

Læs mere her

Dagene dagene dagene

Den fallerede blogger Bibbs bliver forladt af kæresten Baby, og det igangsætter et vanvittigt kapløb. Bibbs skal nemlig skaffe 100.000 kroner, hvis hun vil overtage lejekontrakten og beholde deres fælles lejlighed.

Spillested: Revolver

Spilleperiode: april – maj 2024

Anbefales fra 13 år 

Læs mere her

Monkeys reacting to

”Monkeys reacting to magic…” er en art absurd varieté, der indgyder publikum følelsen af associativt at styrte ned igennem den økologi af stadigt mere groteske mediegenrer, der knopskyder på nettet. Som at krasse i en kiks foran en hypersensitiv mikrofon imens man taler som en ubehøvlet dyrlæge.

Spillested: Aveny T

Spilleperiode: april 2024

Anbefales fra 15 år

Læs mere her

Askepot

En helt ny dansk musical med musik af Rasmus Seebach og manuskript af Line Knutzon. Askepot the Musical er en nyfortolkning af Brdr. Grimms klassiske eventyr.

Spillested: TIVOLI, Musikhuset Aarhus og Odeon

Spilleperiode: marts – juni 2024

Anbefales fra 8 år

Læs mere her

It’s so cute

En danseforestilling af Gunilla Lind Danseteater med musik komponeret af Lydmor Det nuttede kalder på os i kraft af dets behov for omsorg, men vækker også følelsen cute aggression i os – en lyst til at kontrollere og destruere det nuttede.

Spillested: Blaagaard Teater

Spilleperiode: februar – marts 2024

Anbefales fra 12 år

Læs mere her

Natten er lavet af glas

Tilfældigheder vender op og ned på Najas liv. Den ene dag vellidt pige, den næste dag stjerneluder: ”Det er også fordi jeg tog de busker på. Dem med stjernerne. Hvis ikke jeg havde haft dem på, så havde Lucas aldrig lavet den stjernerøvssnap. Caro siger, jeg skal lade som ingenting. Lucas the asshole lider af stjernemisundende. Klart nok når man selv er et røvhul!

Spillested: Teater Momentum og ZeBU

Spilleperiode: marts 2024

Anbefales fra 13 år

Læs mere 

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.