Børneteater om dyr

Elsker dit barn dyr? Elsker dit barn teater? Så er det her en guide for jer. Vi har fundet en masse teateroplevelser for børn, der alle handler om dyr.

Animals

Reumertnomineret forestilling inspireret af Orwells ‘Animal Farm’. Vi er tilbage 50 år efter på Dyrenes Gård? Grisene har opnået absolut magt i dyrenes samfund med et falsk demokrati, der aldrig har været truet af politiske modbevægelser… før nu.

Spillested: Teater Momentum og Nørregaards Teater

Spilleperiode: april 2024

Anbefalet fra 13 år

Læs mere om “Animals”

Dyrene i Hakkebakkeskoven

I “Hakkebakkeskoven” lever dyrene sammen i harmoni: den musikelskende Klatremusen, kagebagende Harepus, den venlige Bamsefar og den lille Skovmus, som bare ønsker at alle er venner. Skovens dyr lever i fred og overholder skovens love, men denne fredelige tilstand trues af Mikkel Ræv, som elsker at spise sine naboer.

Spillested: TIVOLI, Glassalen

Spilleperiode: marts 2024

Anbefalet fra 5 år

Læs mere om “Dyrene i Hakkebakkeskoven”

Hattemågen

En hjertelig og humoristisk forestilling for det yngste publikum, der minder os om, at ikke alle gode oplevelser kan planlægges på forhånd.

Spillested: Randers Teater

Spilleperiode: januar 2024

Anbefalet fra 3 år

Læs mere om “Hattemågen”

Find teater for børn og unge i hele Danmark her

Buster & mig

I et retro cirkus univers fortæller to skuespillere og en indtagende cirkushund en historie om kærlighed og troskab og om at balancere på en tynd line, når man vokser op i en familie præget af misbrug. Lukas har altid været anderledes, både på grund af sit særprægede udseende, sin usikre måde at tale på og sin livlige fantasi.

Spillested: ZeBU

Spilleperiode: april 2024

Anbefalet fra 6 år

Læs mere om “Buster & mig”

Mester flytter hjemmefra

I Mester Flytter Hjemmefra vender Thomas Windings folkekære og frikadellespisende hund tilbage til Det Lille Teater. Denne gang i en helt ny fortælling om at blive flere i familien – og at skulle være den store. For de 2 til 5-årige.

Spillested: Det Lille Teater

Spilleperiode: februar – april 2024

Anbefalet fra 2 år

Læs mere om Mester flytter hjemmefra

Mariehønen Evigglad

Alle kender Marie. Hun er glad. Evigglad. Bare ikke når det regner! Ingen har ly til Marie som får våde kolde tær. Undtagen Søren selvfølgelig. Men han er så slimet og sneglesnasket … Frit over Halfdan Rasmussens sang af samme navn.

Spillested: Anemonen

Spilleperiode: april – maj 2024

Anbefalet fra 2 år

Læs mere om “Mariehønen Evigglad”

Mus og venner

Det er ikke altid lige let at flytte til et nyt sted. Man skal lære nye omgivelser at kende og ikke mindst finde nye venner. Og det er meget svært, når man er en husmus, der flytter fra byen ud i skoven.

Spillested: Ishøj Kulturskole

Spilleperiode: marts 2023

Anbefalet fra 3 år

Læs mere om “Mus og venner”

Den glade løve

En varm og vittig dukketeaterforestilling for de små, bygget på Louise Fatios bog Den Glade Løve. Det er historien om løven som alle elsker da han så fint sidder i sit bur – men da han en dag går ud for at se sig omkring, så er alle pludselig bange for ham.

Spillested: Teatret Møllen og Kometen i Hvidovre

Spilleperiode: januar 2024

Anbefalet fra 2 år

Læs mere om “Den glade løve”

Vild

En forestilling om at have kroppen fuld af energi. Vildt temperament. Vild jubel. Vildt raseri. Om det vilddyr, der findes indeni, og som bare vil ud at løbe og springe og skrige. Men også om, at man jo ikke er vild hele tiden – bare nogle gange!

Spillested: Folketeatret, Nørregaard Teater og Limfjordsteatret

Spilleperiode: februar – marts 2024

Anbefalet fra 7 år

Læs mere om “Vild”

Den Grimme Ælling

Det er igen Mille Gori, som tager børn og voksne i hånden og fortæller historien om svaneungen, der bliver født i andegården. Når de andre ænder synes, at man er stor og styg er det ikke let.

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: februar – marts 2024

Anbefalet fra 3 år

Læs mere om “Mille og Den Grimme Ælling”

Hvis jeg var hund

Leonard er så bange for hunde, at han til sidst selv ønsker, at blive en stor, stærk hund. En ønskefe dukker op og forvandler ham til en Golden Retriever. Til sin skuffelse opdager Leonard, at store stærke hunde også kan blive bange.

Spillesteder: Nørregaards Teater og Teater Nordkraft

Spilleperiode: marts – april 2024

Anbefalet fra 3 år

Læs mere om “Hvis jeg var en hund”

Læs også

Guide til børn: “Det skal dit barn se – 10 børneforestillinger i januar”

“10 facts om Nøddeknækkeren”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.