Helt til grin på Scenen

Trænger du til et godt grin i teatret? Vi har fundet en række forskellige bud, som vil få dig til enten at trække på smilebåndet eller slå dig på knæet.

Fotos af Emilia Therese

En guide til en (lidt) lysere fremtid

Efter publikumssuccesen KUNSTEN AT VÆRE OKAY står duoen med instruktør Niels Erling og dramatiker Nanna Cecilie Bang klar med nyskrevet og musikalsk samtidsfortælling med nykomponeret musik af Marie Key.

Forestilling Img

Spillested: Nørrebro Teater

Spilleperiode: marts 2024

Læs mere om “En guide til en (lidt) lysere fremtid”

Tjener for to herrer

Andreas Jebro spiller den omstillingsparate Truffaldino, der griber muligheden for at tjene en ekstra løn, da han bliver tjener for to herrer. Men det kræver, at han også løber dobbelt så hurtigt for at undgå at komme i klemme mellem sine to herrer og blive dobbelt fyret.

Spillested: Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

Spilleperiode: marts – april 2024

Læs mere om “Tjener for to herrer”

Urintown

Oplev en hysterisk morsom miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Et ukendt sted i en nær fremtid har en klimakatastrofe skabt ekstrem tørke og givet knaphed på vandforsyninger. Her skal man betale for at få lov til at besørge, og det må kun finde sted på offentlige toiletter. “Gør” man andre steder, bliver man sendt til URINETOWN

Spillested: Østre Gasværk

Spilleperiode: marts – april 2024

Læs mere om “Urintown: The Musical”

Min mor siger

Min Mor Siger er en musikalsk heatbreak-komedie, bygget på Stine Pilgaards roman, om en ung kvinde, der bliver forladt af sin kæreste og dykker ned i hjertesorgen.

Spillested: Aveny-T

Spilleperiode: januar- marts 2024

Læs mere om “Min mor siger”

Nye tider

Et stjernebesat og morsomt familiedrama om lysten til at blive skilt efter 50 års ægteskab – hvis man da kan få lov af de voksne børn!! Ulla Henningsen og Waage Sandø kan opleves som ægteparret Bill og Nancy, der kender hinanden til hudløshed.

Spillested: Folketeatret

Spilleperiode: april – maj 2024

Læs mere om “Nye tider”

Ophav

OPHAV er en sort komedie fyldt med lattervækkende og genkendelige situationer. En fortælling for alle os der kender til det at have en familie. En fortælling om at være fanget i familiens spind og i gamle fortællinger og selvbedrag.

Spillested: Randers Teater, Teater V og Rønne Theater

Spilleperiode: februar – marts 2024

Læs mere om “Ophav” her

Håndværkerne

Manfred og Alice, et ungt par, har købt deres første hus sammen. Et godt gammelt renoveringsprojekt og nu skal du bare i gang med at istandsætte ruinen til det, som en gang skal blive deres drømmehjem. Eller det vil sige, de har hyret en gruppe håndværkere, sort, til at tage sig af sagen.

Spillested: Vendsyssel Teater

Spilleperiode: marts 2024

Læs mere om “Håndværkerne”

Papmachéreglen

Hella Joofs forrygende morsomme bestseller bliver nu til en charmerende forestilling om livets uskrevne regler: Glimmer-reglen, Rub og stub-reglen og mange flere regler om det vi godt ved, men måske nogle gange kommer til at glemme.

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: maj – juni 2024

Læs mere om “Papmaché-reglen”

Vil en kummefryser være noget for mig eller skal jeg hellere lade mig skille?

En skæv og humoristisk collage med tekster direkte inspireret af artikler fra Alt For Damerne og suppleret med tidstypiske sange.

Spillested: Teatret Gruppe 38

Spilleperiode: marts 2024

Læs mere om “Vil en kummefryser være noget for mig eller skal jeg hellere lade mig skille?”

Open Mic

Upassende underholdning med de største navne og nye talenter på comedyscenen. Få en sjov og uventet oplevelse med nogle af landets morsomme nye talenter og helt store komikernavne.

Spillested: Teater Vestvolden

Spilleperiode: februar – maj 2024

Læs mere om “Open Mic” 

Sort samvittighed #4

Reumertvindende kunstnerkollektiv bag Hvid Magi, Tove!Tove!Tove! og I et forhold vender tilbage på Betty Nansen Teatret med en ny forestilling i efteråret 2024! Sort Samvittighed tager idealer under kærlig, humoristisk og musikalsk behandling. Det er den teateroplevelse!

Spillested: Betty Nansen Teatret

Spilleperiode: september – november 2024

Læs mere om “Sort samvittighed #4 

Læs også

Scenens guide: Det skal du se – 10 teateroplevelser i februar

Interview med teaterchef Kasper Holten: ”Teatret skal altid stille sig det modige sted”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.