Årets juleforestillinger 2023

Kom i rigtig julestemning med en af de mange juleteateroplevelser, der findes på teatrene. Vi har plukket et par stykker ud til dig, der gerne vil have familien med i teatret.

Mira Jul

MIRAs JUL Jul er dejligt og juleaften er noget af det allerbedste, næst efter fødselsdag. Men de voksne kan gøre december til en virkelig besværlig måned. Vi præsenterer Miras jul, en julekalender-fortælling serveret som teater inspireret af Sebine Lemire og Rasmus Bregnhøjs populære bog.

Spillested: Team Teatret

Læs mere om “Miras Jul”

Snedronningen

Oplev en helt ny fortolkning af H.C. Andersens klassiske eventyr. En storslået og sanselig dannelsesrejse om at fryse fast; om livets fristelser og om splittelsen mellem barndom og voksenliv. Sneen daler fra en krystalblå himmel, de små fnug danser forsigtigt i luften, før de lander og breder sig som en hvid, iskold dyne på jorden

Spillested: Vendsyssel Teater

Læs mere om “Snedronningen”

The House of Uhygge

There is nothing like a good SCREEEAM and the reflex burst of laughter which follows it So if you like to be shaken up, scared out of your wits or just plain horrified, then “THE HOUSE OF UHYGGE“ will give you lots to scream about – and, don’t worry, if you die laughing we’ll give you your money back!

Spillested: TIVOLI Glassalen

Læs mere om “House of Uhygge”

Jul i den gamle købmandsbutik

Vi gentager succesen fra 2022 med denne hyggelige og morsomme julekomedie inspireret af tidens toner, radioudsendelser, blade og aviser fra 1968.

Spillested: Sønderborg Teater

Læs mere om “Jul i den gamle købmandsbutik”

 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Læs også vores guide “Juleforestillinger for de mindste”

Nøddeknækkeren

Nøddeknækkeren handler om julefred og næstekærlighed, og balletten er til overflod fuld af smittende danseglæde, poetisk overskud og Tjajkovskijs uimodståelige musik.

Spillested: Musikhuset Aarhus

Læs mere om “George Balanchines Nøddeknækkeren”

Snedronningen

Snedronningen er en gribende historie for både børn og voksne. Kay og Gerda er bedste venner, men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker, og én af splinterne rammer Kay i hjertet og en anden rammer ham i øjet.

Spillested: TIVOLI

Læs mere om “Snedronningen”

Julefeber

Julefeber er en dramatisering af DRs julekalender-succes fra 2020 og byder på alt, hvad et lystent teaterhjerte kan begære.

Spillested: Aarhus Teater

Læs mere om “Julefeber”

På loftet sidder krisen

Atter bliver samtlige af julens traditioner, fortællinger, religiøsitet og baggrunde kastet skævt og sort-satirisk op i luften, uden nogen som helst garanti for, hvor de lander.

Spillested: Café Liva

Læs mere om “På loftet sidder krisen”

Sigurds Jul

Sigurds nye juleforestilling bringer børn og voksne ind i det eventyrlige juleland, hvor sang, musik, julefortællinger og drillerier går op i en højere enhed, og som altid er Sigurds forestilling ikke kun for de små men også for voksne og bedsteforældre.

Spillesteder: Taastrup Kulturcenter, Musikhuset Aarhus, Det Kongelige Teater m.fl.

Læs mere om “Sigurds Jul”

Luk Julefreden ind

LUK JULEFREDEN IND er en dramatiseret julekoncert, hvor alle generationer kan mødes om julens sange og fortællinger.

Spillested: Teatergrad // Røde Kors 

Læs mere om “Luk julefreden ind”

Et Juleeventyr

Hele familien kan glæde sig til en gribende, magisk og hjertesmeltende oplevelse med Charles Dickens’ fabelagtige spøgelseshistorie om gnieren Ebenezer Scrooge, som vrisser af alt og alle – ikke mindst af folk, som ønsker ham glædelig jul.

Spillested: Odense Teater

Læs mere om “Et Juleeventyr”

Artikler du også vil kunne li

Scenens guide: “Juleforestillinger for de mindste”

Interview med Vivienne McKee fra Crazy Christmas: “Vi er en stor familie”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.