10 juleforestillinger for de mindste

Kom i julestemning i teatret! Tag din mindste med ind og se en af de mange juleforestillinger, der vises i november og december.

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Julemusen

Julen nærmer sig, og Nanni hygger sig i sin dejlige lænestol. Der er te på kanden og gang i strikketøjet. Alt ånder fred og ro. Pludselig får Nanni besøg af sin lille ven, musen. Den vil have en historie, og det skal være nu. Læs videre her.

Spillested: Randers Teater

Anbefalet fra 2 år

Find spilledage og læs mere om “Julemusen”

Læs scenens gode råd til dit barns teatertur

Petruskas julehjerte

“Petruskas Julehjerte” er en hjertevarm og magisk dukketeaterforestilling krydret med skøn musik, en stor spiseskefuld skæv humor og mest af alt; masser af julehjerte! Læs videre her. 

Spillested: Grønnegade Kaserne

Anbefalet fra 2 år

Find spilledage og læs mere om “Petruskas julehjerte”

Det Bimler og Bamler

Det bimler og bamler fra kirketårnet, grantræerne dufter, og nisserne er på spil. Skuespiller André Andersen har nisseblod i årerne. Hans oldefar var fortællenisse af første grad, og han elsker at fortælle de historier, som hans oldefar har fortalt. Læs videre her. 

Spillested: Teater Vestvolden (Hvidovre)

Anbefalet fra 4 år

Find spilledage og læs mere om “Det Bimler og Bamler”

Duften af Betlehem

Mærk duften, se magien og lyt til fortællingen i en sanselig oplevelse for hele familien Har I hørt det? Der hviskes forventningsfuldt i byens kroge om det, der skal komme. Om den store stjerne, som skal omfavne den kølige vinternat. Læs videre her.

Spillested: Teater Filuren (Aarhus)

Anbefalet fra 4 år

Find spilletidspunkter og læs mere om “Duften af Betlehem”

Da julen kom til Mumidalen

Da Mumifamilien bliver vækket midt i deres rare vintersøvn af Hermulen under stort postyr, vågner de op til en forandret verden. Mumidalen er klædt i et tindrende hvidt, tykt og iskoldt lag sne – et fuldstændig ukendt naturfænomen for mumierne. Læs videre her. 

Spillested: Teatret Zeppelin (KBH)

Anbefalet fra 5 år

Find spilledatoer og læs mere om “Da julen kom til Mumidalen”

God jul, Cirkeline

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne. Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Læs videre her. 

Spillesteder: Musikhuset Aarhus, Teater V (KBH) og Laboratoriet Musicon (Roskilde)

Anbefalet fra 3 år

Se spilledage og læs mere om “Go jul, Cirkeline”

Agent nul nul nisse. Mission julehumør

Julen er bare den dejligste tid på året, ikke sandt? Så skal vi alle sidde tæt sammen og hygge os, mens vi venter på at træet bliver tændt og julemanden kommer flyvende i sin kane, fyldt med gaver og godter. Læs videre her. 

Spillested: Kulturium Musikteater (Ishøj)

Anbefalet fra 3 år

Find spilledage og læs mere om “Agent nul nul nisse”

En rigtig nisse

Ida er flyttet for sig selv og der er rod over det hele, nyt hus og fyldte kasser der kun venter på at blive pakket ud. Så julen bliver sprunget over i år.  Læs videre her. 

Spillesteder: Himmerlands Teater (Hobro) og Baggårdteatret (Svendborg)

Anbefalet fra 3 år

Find spilledage og læs mere om “En rigtig nisse”

Englene i sneen

Et mytisk og magisk juleeventyr begynder, da to søstre må begive sig afsted for at finde hjælp til deres fødende mor. I en verden hvid som englevinger, men også mørk som den sorte nat folder sig en fortryllende fin fortælling … Læs videre her.

Spillested: Folketeatret (KBH)

Find spilledage og læs mere “Engle i sneen”

Nøddeknækkeren og Musedronningen 

Nøddeknækkeren og musedronningen er en dramatisering det klassiske juleeventyr med musik af Tjajkovskij. Pigen Marie kæmper med musene og den drabelige musedronning, der bor i hendes hus. Læs videre her. 

Spillested: Det Lille Teater (KBH)

Anbefalet fra 5 år

Find spilledage og læs mere om “Nøddeknækkeren og Musedronningen”

Artikler og guides du også vil kunne li

“Scenens gode råd til dit barns teatertur”

Guide: “Børnebøger på teatret”

“Mød dit teater: Teatret St. Tv”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.