10 teateroplevelser for de unge

Tag din teenager med i teatret! Vi har nemlig fundet 10 ungdomsforestillinger, som I har mulighed for at se i foråret.

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

DRØM DRØM DRØM

De unge år er de store drømmes år. Fremtiden venter og drømmene presser sig på. Det gør ligeledes krav fra forældre, samfund, kammerater og måske stærkest fra én selv imens også globale verdenskriser slukker lys og antænder bål. Men hvordan finder man vej og holder fast i ideer, visioner og drømme? Og hvad er en drøm egentlig? Læs mere om “DRØM DRØM DRØM”

Spillested: ZeBU (KBH)

Anbefales fra 13 år

Hvis jeg bliver VOKSEN

Hvorfor er vores syn på voksne ofte, at de er så gabende kedelige? Åd ungdommen simpelthen alle glæderne og efterlod tømmermændene og ansvaret til de voksne? En forestilling til dig der er på vej ind i det, dig der allerede er der og dig der har været der, eller aldrig kommer dertil. Læs mere om “Hvis jeg bliver VOKSEN” og find spillesteder

Spillested: Teatret Møllen (Haderslev), Teater Katapult (Aarhus), Viborg Teater m.fl.

Anbefales fra 16 år

Lazarus

Romanen ‘Lazarus’ fortæller historien om tvillingerne Aurora og Alvin, der er omgivet af et mørke, som de knapt selv forstår. De kommer fra et velstillet hjem, hvor mor er toppolitiker og far apoteker, hvor kendte kunstnere både hænger på væggene og er med ved husets mange middage. Læs mere om “Lazarus” og find spilletider

Spillested: Teater Nordkraft (Aalborg)

Anbefales fra 14 år

En af dagene

Forestillingen viderefører FAIR PLAYs fokus på problemstillinger i vores samfund, hvor den enkelte persons situation fremkalder dilemmaer og kræver stillingtagen, både for deres nærmeste – og for publikum. Hvordan passer vi på dem, der har det svært, men som ofte er ”usynlige” i samfundet? Læs mere om “En af dagene”

Spillesteder: Teatret Fair Play (Holbæk), Det Lille Teater (Slagelse) og Korsør Kulturhus mfl.

Anbefales fra 10 år

Tyvetyve

En mystisk ulykke får tre unge mennesker – Evy, Tym og Nor – til at søge væk fra det kuppelrige de er vokset op i. De søger ned i en ukendt kalkgrube. Bevaret i kridt og salt finder de en bunke dagbøger skrevet af unge mennesker under corona-pandemien i 2020 – en begivenhed, der ændrede verden for altid. Læs mere om “Tyvetyve”

Spillested: ZeBU (KBH)

Anbefales fra 12 år

Til ungdommen

TIL UNGDOMMEN er en forestilling skabt ud fra biografiske historier fra unge menneskers egne liv. Hvor længe er man barn og hvordan bliver man egentlig voksen? Og længes vi i virkeligheden alle sammen, på tværs af aldre og generationer, efter det samme? Læs mere om “Til ungdommen” og find spillesteder

Spillested: Teater V, Magasinet Odense, Svendborg Teater m.fl.

Anbefales fra 13 år

Din historie er også min

I en vild visuel installation møder den unge grønlandske rapper Josef Tarrak den ældre skuespiller Else Danielsen i et slagkraftig og musisk møde mellem generationer. Forestillingen er bygget på interviews af unge og ældre grønlændere. Den unge mand søger svar og gennem dialog, rap, konfrontation, og healing kommer de to generationer videre med hinanden. Læs mere om “Din historie er også min” 

Spillested: Teaterhuset Filuren (Aarhus)

Anbefales fra 14 år

Poetry Slam

Poetry slam er en konkurrence i talte ord med humor og nerve. Tænk tankevækkende underholdning. Og vær klar på at grine og græde og så grine-græde lidt mere. Svært at forklare, men let at elske. Læs mere om “Poetry Slam”

Spillested: Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Christiane F. 

Teater Vestvolden præsenterer endnu en ungdomsklassiker! 12 år gammel begynder Christiane Felscherinow at ryge hash sammen med andre unge fra den lokale ungdomsklub. Året efter er hun narkoman og lever på gaden. Læs mere om Christiane F. 

Spillested: Teater Vestvolden

Anbefales fra 14 år

Som brødre

To brødre driver længere og længere væk fra hinanden mod hver deres fællesskab, som giver dem det de mangler i livet – kærlighed og anerkendelse. Som Brødre er en stærk og anmelderrost forestilling om to brødres kamp for at finde fodfæste i en splittet tilværelse. Læs mere om “Som brødre” 

Spillested: Blaagaard Teater (KBH N)

Anbefales fra 14 år

Artikler du også vil kunne li

Interview med skuespiller Lukas Toya om rollen som Mozart

Guide: “Romantik og kærlighed på teatret”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.