Det skal du se – 10 forestillinger i august

Historien om filosof Hannah Arendt, en teaterkoncert om natten og en klassisk Puccini opera. Vi har fundet 10 af de mange teateroplevelser, som du kan glæde dig til i august.

Laser og pjalter

Med knald på kostumerne og fuldt udtræk på blæseinstrumenter, banjo og vaskebræt sender Bertholt Brecht os tilbage til Victoriatidens London. Læs mere om “Laser og Pjalter”

Spillested: Aalborg Teater

Læs mere om “Laser og Pjalter”

Tævehjerte

I et levende og aktuelt drama udfoldes historien om Pandora set fra tre forskellige vinkler: den forførende, den moderne og martyren. Det sker i en hæsblæsende, dramatisk og underholdende opsætning, der diskuterer kvindens rolle i en nutidig kontekst. Læs mere om “Tævehjerte”

Spillested: Aveny-T

Læs mere om “Tævehjerte”

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Macbeth

Et intenst drama, hvor alt sker i hans hoved, understøttet af et stærkt video- og lysdesign, der som et som et slags arkitektonisk lysshow fortryller Kronborg under nattehimlen. For øjnene af publikum ædes den magtsyge skotte op af sin egen skyldfølelse, som konsekvens af sine egne skæbnesvangre beslutninger. Læs mere om “Macbeth”

Spillested: Hamletscenen Helsingør

Læs mere om “Macbeth”

Arendt

Vi møder den aldrende filosof Hannah Arendt i 1975. Hun er i København for at modtage Sonningprisen. Stemmer fra fortiden driver hende rundt i en turbulent strøm af mennesker, hun har mødt, valg hun har truffet, og politiske teorier hun har formet i løbet af sit dramatiske liv.

Spillested: Odense Teater

Læs mere om “Arendt”

Natten – en teaterkoncert

Med Aarhus Teaters Reumert-vindende forestilling Lyden af de skuldre vi står på i 2017 mærkede vi den samlende kraft, der stråler fra vores fælles sangskat. Nu skaber vi en ny original teaterkoncert med fokus på nattens univers. Læs mere om “Natten – en teaterkoncert”

Spillested: Aarhus Teater

Læs mere om “Natten – en teaterkoncert”

Dronning af disen

“Dronning af disen” er et eventyr om at stå ved sin sande natur. Den sandfærdige beretning om en af verdenshistoriens mest undertippede vovehalse, den 63-årige skolefrøken Annie Edson Taylor, der i 1901 sejlede ned af Niagara Vandfaldet i en tønde. Læs mere om “Dronning af disen”

Spillested: Randers Teater

Læs mere om “Dronning af disen”

Tosca

Puccinis overvældende og betagende intense musik indeholder nogle af de allermest elskede arier og den storslåede “Te Deum”, der her opføres med et kæmpestort kor. Vi præsenterer dette mesterværk i en iscenesættelse og scenografi skabt af én af verdens største tenorer: José Cura. Læs mere om “Tosca”

Spillested: Musikhuset Aarhus

Læs mere om “Tosca”

Oh Josephine

I juni 1928 lander verdensstjernen, sangerinden, danseren og det feministiske ikon Josephine Baker på dansk jord. Herfra eksploderer den danske kulturkamp og Danmark bliver aldrig det sammen igen. Oh, Josephine er et nyskrevet musikdramatisk portræt af Danmark i fortid og nutid … Læs mere om Oh Josephine her

Spillesteder: Sophieholmen (Lyngby),Teatret Svalegangen, Musikhuzet Rønne m.fl.

Læs mere om Oh Josephine her og find flere spillesteder

Så Langt, Så …dan

Endnu engang præsenterer den 4 x Reumert-nominerede dramatiker, satiriker, instruktør, skuespiller og Café Livas kunstneriske Leder, Jacob Morild, en satirisk solo-cabaret. Og hvor er Jacob Morild så nu? Mere end midaldrende – men tror stadig at han lever evigt. Læs mere om “Så Langt, Så…dan”

Spillesteder: Café Liva, Rønne Theater

Læs mere om “Så Langt, Så…dan” og find flere spillesteder

16:29

Mere end tusind mennesker ser med den 10. maj 2016 klokken 16:29, da 18-årige Océane springer ud foran et tog og live-streamer sit selvmord. Monologen 16:29 handler om dødsdriften hos ungdomsgenerationen i den fattigste del af Frankrig. Læs mere om “16:29”

Spillested: Mungo Park

Læs mere om “16:29”

Læs også disse artikler

Guide: Royale teateroplevelser

Interview med teaterchef Steen Stig Lommer: “Jeg er en stor tilhænger af kvalitet”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.