Det skal du se – 10 teateroplevelser i januar

Derfor skal du gå i teatret i januar. Ægte klassikere, en dans om tillid og en forestilling med hyldest til Halfdan Rasmussen. Det og meget mere kan du glæde dig til i januar på Scenen.dk.

Fotocredit: Ard Jongsma Stillwords, Robin Skjoldborg & Østerbro Teater

Køter

Forestillingen Køter er et lukket fællesskab dannet af individer, der i deres ensomhed drømmer om at blive befriet fra kollektivets usynlige grænse og samfundets ‘kvælende’ homogenitet.

Spillesteder: Det Kongelige Teater, Viborg Teater, Musikhuset Aarhus m.fl.

Læs mere om Køter

The Laughing Crowd

Har du mærket lysten til latter uden at vide hvorfor? The Laughing Crowd er en hyldest til latterens utallige nuancer, hvor publikum inviteres til at opleve latterens henrivende naturkraft med nye øjne.

Spillested: Det Kongelige Teater

Læs mere om “The Laughing Crowd”

At dele et liv

AT DELE ET LIV er unik i sin struktur og form. Publikum skaber forestillingen sammen med skuespillerne, idet publikum er med til at afgøre, hvilken rækkefølge scenerne i forestillingen spilles i.

Spillesteder: Rønne Theater, Sønderborg Teater, Teatret Om m.fl.

Læs mere og find flere spillesteder

Mens vi venter på Godot

Gå ikke glip af Vladimir, Estragon, Pozzo og Lucky i skikkelse af de fire vilde herrer Nicolas Bro, Mads Wille, Steen Stig Lommer og Lue Støvelbæk, når en af de helt store klassikere genopsættes.

Spillested: Teatret ved Sorte Hest

Læs mere om “Mens vi venter på Godot”

Tilfældigvis forbi

Den gamle gymnasieklasse er samlet i en øde beliggende spejderhytte for at holde 25-års jubilæum. Som forventet bliver festen temmelig våd, og da to af deltagerne, Stig og Jenny, vågner op ud på natten, er alle de andre taget med den sidste bus hjem.

Spillested: Randers Teater

Læs mere om “Tilfældigvis forbi”

Aktivisterne

Året er 2024. Et band er samlet, for at gøre en forskel. De vil være bandet, som får dig op af sofaen og ind i kampen mod verdens elendighed…

Spillesteder: Teater Momentum, Vendsyssel Teater, Parkteatret m.fl.

Læs mere om “Aktivisterne”

STOL!

TILLID. På en og samme tid det sikre fundament, der holder vores fællesskab oppe og det mest skrøbelige der findes. Evigheden ligger i øjeblikket, siger filosofien, men hvad hvis det næste øjeblik er anderledes? Hvis det, man troede på, pludseligt ikke eksisterer.

 

Spillesteder: Teater Momentum & Randers Teater

Læs mere om “STOL!”

Livet Er En Morgengave

Med udgangspunkt i Halfdan Rasmussen mangfoldighed af digte, Tosserier, børnerim og erindringer om det tyvende århundrede, fortælles en eksistensialistisk historie om et mandeliv med både glæder, sorger, svigt og trofasthed – og familiebånd.

Spillested: Café Liva

Læs mere om “Livet er en morgengave”

Werther

Unge mænd identificerede sig så stærkt med Goethes hovedperson, Werther, at adskillige gik i hans fodspor og begik selvmord. Den kendte, franske komponist Jules Massenet har omformet denne enormt populære roman og skabt en af de mest lidenskabelige operaer.

Spillested: Musikhuset Aarhus, Koncertsalen Alsion og Odeon i Odense

Læs mere om operaen “Werther”

Idioten

Idioten er vendt tilbage til byen, og der er fest! Gæsterne danser, drikker og bekender deres kærlighed til hinanden. På trods af manglende fremtidstro forsøger de at forstå, hvem de er, og hvorfor de skal leve.

Spillested: Republique (Østerbro Teater)

Læs mere om “Idioten”

Læs også

“10 facts om Nøddeknækkeren”

Guide for børn: “Det skal dit barn se i januar”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.