Royale teateroplevelser

Eventyr, mord, pligt og hyldest til historiske personer. Scenen er fuld af royale forestillinger om konger og dronninger. Vi har fundet 8 til dig her.

Margrethe

MUSICALEN MARGRETHE er en overdådig hyldestforestilling skabt i anledningen af Dronningens 50 år på den danske trone.  En ny dansk musical om et helt særligt menneske, hvor pligten altid er kommet i første række. Vores allesammens historie, fortalt igennem hende som samler os. Læs mere om “Musicalen Margrethe” her

Spillesteder: Det Kongelige Teater, Odeon i Odense og Musikhuset Aarhus

Læs mere om “Musicalen Margrethe” her

Margrethe I

MARGRETHE I er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en indlevende fortælling om Margrete 1.’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Læs mere om “Margrethe I” her

Spillesteder: Teater V, Teatret Svalegangen m.fl.

Læs mere om “Margrethe I” her

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Kong Lear

Shakespeares fortælling om Kong Lear handler om en aldrende far, der gør sin yngste datter Cordelia arveløs. I denne version er Shakespeares tragedie skåret ind til far og datter på scenen, og går tæt på deres konflikt og længsel efter forsoning. Læs mere om “Kong Lear”

Spillested: Husets Teater

Læs mere om “Kong Lear”

Mordet på Dronning Margrethe II

“Jeg vil fortælle historien om det mord jeg skulle begå på Dronning Magrethe d. II i 1977.Jeg blev hvirvlet ind i en vanvittig konspiration, med tro, overtro og eksperimenter der afslørede attentater, mord og bedrag.” Læs mere om “Mordet på Dronning Margrethe II”

 

Spillested: Teater Magica

Læs mere om “Mordet på Dronning Margrethe II”

Den Lille Prins

Millioner af mennesker verden over kender og elsker det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. Læs mere om “Den Lille Prins”

Spillested: Teater Vestvolden, Kulturium Musikteater Ishøj m.fl.

Læs mere om “Den Lille Prins”

Dronning af disen

Dronning af disen” er et eventyr om at stå ved sin sande natur. Den sandfærdige beretning om en af verdenshistoriens mest undertippede vovehalse, den 63-årige skolefrøken Annie Edson Taylor, der i 1901 sejlede ned af Niagara Vandfaldet i en tønde. Læs mere om “Dronning af disen”

Spillesteder: Randers Teater og Nørregaards Teater

Læs mere om “Dronning af disen”

Edward II

Edwards far er død. Edward er Englands nye konge. Men Edwards sanselige sind passer ikke med adlens forventninger til en resolut regent. I stedet for at varetage sine pligter, tjene folket, udpege ministre og gå i krig, vender han opmærksomheden mod sin store kærlighed, adelsmanden Gaveston. Læs mere om “Edward II”

Spillested: Betty Nansen Teatret

Læs mere om “Edward II”

Snedronningen

Dronning Margrethe er igen den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Læs mere om “Snedronningen”

Spillested: TIVOLI

Læs mere om “Snedronningen”

Læs også disse artikler

Interview med Xenia Lach-Nielsen: ”Balancen mellem mennesket og rollen klarer hun helt eminent”

Interview med forfatter Nila Parly “Det er så sprudlende fra dronningens side”

Interview med Jan Hertz: “Mærk tiden – i tiden – til tiden!”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.