Se dem, hvis du tør

Frankenstein, Dracula og kannibaler. Vi har fundet en række skræmmende (gode) forestillinger, som du skal se, hvis du vil opleve ægte uhygge på teatrene.

Se Why Not Theatre Companys "Frankenstein" på Teatret ved Sorte Hest. Foto: Robin Skjoldborg

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

The Handmaids Tale

Poul Ruders’ opera er et gåsehudsfremkaldende, musikalsk samfundsportræt. En stærk skildring af et perverteret, kvindeundertrykkende og totalitært regime i et goldt og fanatisk fremtids-USA. Læs videre her.

Spillested: Operaen, Det Kongelige Teater

Find spilledage og læs mere om “The Handmaids Tale” 

Kannibalen

Ny dansk dramatik om et makabert kærlighedsforhold inspireret af virkelige hændelser. Aviserne skrev bl.a.: “Chokerende smukt”, “En kærlighedshistorie der overgår enhver fatteevne” og “Skarp iscenesættelse og blændende skuespil”. Anbefales fra 18 år! Læs mere om “Kannibalen”

Spillested: Blaagaard Teater

Find spilletidspunkter til “Kannibalen”

FRANKENSTEIN

En ny, tankevækkende forestilling baseret på Mary Shelleys gotiske fortælling om menneskelig svaghed, teknologi, længsel efter kærlighed, fællesskab og accept. Læs mere om “Frankenstein”

Spillested: Teatret ved Sorte Hest (KBH)

Find spilletidspunkter til “Frankenstein”

Dracula

Når den karismatiske grev Dracula lægger sin mund til den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Bram Stoker gav Dracula-myten liv i sin berømte roman fra 1897. Læs mere om “Dracula”

Spillested: Aarhus Teater

Find spilletidspunkter til “Dracula”

“Tragiske måder at slå kvinder ihjel på”

Først i døden får kvinderne betydning og stemme. Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på er en mytisk fortælling, hvor nogle af de kvinder, der er blevet slået ihjel i de græske tragedier, får lov til at blive hørt. Læs mere om “Tragiske måder at slå kvinder ihjel på”

Spillested: Odense Teater

Find spilletidspunkter til “Tragiske måder at slå kvinder ihjel på”

Monsterball

Du venter på at komme ind ad døren. To skikkelser kommer vraltende. Den ene pukkelrygget og iklædt zombiemaske. Den anden iført køddragt. De byder dig velkommen på et uforståeligt sprog med growlende lyde. Læs mere om Monsterball

Spillested: Husets Teater (KBH)

Find spilletidspunkter til “Monsterball”

16:29 

Mere end tusind mennesker ser med den 10. maj 2016 klokken 16:29, da 18-årige Océane springer ud foran et tog og live-streamer sit selvmord. Monologen 16:29 handler om dødsdriften hos ungdomsgenerationen i den fattigste del af Frankrig. Læs mere om “16:29”

Spillested: Mungo Park Allerød

Find spilletider til “16:29”

Elektra

Elektra er tragedien om den unge kvinde, der blind af raseri er besat af tanken om at slå sin mor ihjel for at hævne sin fars død. Men Elektra er ligeså meget en sårbar dannelseshistorie og en fortvivlet kamp om retten til at kunne bestemme over eget liv. Læs mere om “Elektra”

Spillested: Husets Teater (KBH)

Find spilletidspunkter til “Elektra”

Artikler du også vil kunne li

Guide: “Tre gange Scrooge”

Guide: “5 forestillinger om sygdom”

Interview: “Når vi møder døden, skal vi bekræfte livet”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.