Det skal du se – 10 teateroplevelser i november

En nyfortolkning af Henrik Ibsen, teaterversionen af en prisvindende bog og en autofiktivt teaterdebut, Det og meget mere kan du glæde dig til i november på Scenen.dk.

Det

Ord, bevægelse og musik bliver til en stor organisme, når Odense Teater skaber en visuel og smuk forestilling inspireret af Det, hvor skuespillerne giver Inger Christensens ord fysik og krop.

Spillested: Odense Teater

Læs mere om “Det”

Dracula

Grev Dracula keder sig i Transsylvanien og har udset sig England som sit nye jagtrevir. Den intetanende Jonathan Harker hjælper ham med opkøb af ejendomme i London og så tager det ellers fart.

Spillested: Himmerlands Teater

Læs mere om “Dracula”

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet

Med udgangspunkt i Glenn Bechs prisvindende bog har vi Danmarkspremiere på et kampskrift, der allerede har sendt ringe i vandet i samfundsdebatten om køn, klasse og repræsentation.

Spillested: Aalborg Teater

Læs mere om “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Selskabssang

Glæd dig til et teaterrum forvandlet til next level fællessang. Til sange om både indre og ydre kriser. Til dirrende stemmer, et skvæt humor men også lidt afmagt og følelsen af at blive i tvivl om, hvem man er. For den følelse er vi vel fælles om?

Spillested: Teatret Svalegangen

Læs mere om “Selskabssang”

Margrethe I

Det er en fortælling om vejen til magten og en beretning om de strabadser og prøvelser, som Margrete måtte gå igennem – både som barn, som mor og som dronning. Historien vækkes til live..

På turné: Teatret Møllen, Teater V, Teatret Svalegangen m.fl.

Læs mere om “Margrethe I”

Made in Yugoslavia

MADE IN YUGOSLAVIA er NIKOLINEs scenekunstneriske debut, hvor hun autofiktivt udfolder sin families erfaringer med krigen i Jugoslavien.

Spillested: Husets Teater

Læs mere om “Made in Yugoslavia”

Skatteøen

Glæd jer til en hæsblæsende skattejagt og et genhør med sange som “Sørøversangen”, “Hispaniola”, “Ostesangen”, “Admiral Benbow” og ikke mindst “Fuld af nattens stjerner”, når Folketeatret tager jer med til “Skatteøen”.

På turné: Folketeatret, Odense Teater og Musikhuset Aarhus

Læs mere om “Skatteøen”

Man skulle nok have været der

Thomas Korsgaards hjerteskærende og tåkrummende morsomme bestseller– nu som teater.

På turné: Rønne Theater, Musikhuset Aarhus, Musikteatret Holstebro m.fl.

Læs mere om “Man skulle nok have været der”

Peer Gynt

Bag nyfortolkningen af Henrik Ibsens Peer Gynt, står The Other Eye of The Tiger (TOETT) – et af dansk teaters mest omdiskuterede værker i nyere tid. TOETTs værker er på én og samme tid scenekunst, billedkunst og installationer.

På turné: Teater Momentum, Teatret Svalegangen, Randers Teater og Teater Nordkraft

Læs mere om “Peer Gynt”

Benched

Tag plads! Sæt dig ned! Du er bænket! Sat Af! Sat sammen! Sidder du det rigtige sted? En hudløs ærlig fortælling om livets store og helt små spørgsmål. Om at sætte sig til rette.

På turné: Aveny-T, Morsøe Teater og Kulturværftet Helsingør

Læs mere om “Benched”

Læs også

Interview med teaterdirektør Mette Wolf og skuespiller Lone Rødbroe

Scenens guide: “Fik du ikke læst bogen”

Scenens guide: “Det blir i familien

Få scenekunst direkte i din indbakke

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.