Årets top 10 over meste læste artikler på Scenen.dk

I løbet af 2022 har vi udgivet 56 artikler og guides. Vi har interviewet en lang række danske skuespillere, operasangere, teaterledere, dramatikere m.fl. der har givet os indblik i teaterverdenen. Men hvilke artikler har I synes bedst om? Her er Scenens top 10 mest læste artikler i 2022.

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

10. Grin grin grin

Skuespiller Marianne Gonnov Bøgelund debuterede i sommeren 2022 som revyskuespiller i Bornholms Sommerrevy. Scenen mødte den livsglade skuespiller Marianne til en snak om store drømme, fællesskab og lyden af latter.

Læs eller genlæs interviewet med skuespiller Marianne Gonnov Bøgelund

9. “Der bliver frynser masser af frynser”

Efter sæson 21/22 takkede David Gehrt af som husscenograf på Aarhus Teater. Musicalen ”Cabaret” blev hans sortie, og Scenen.dk nåede lige at møde den talentfulde scenograf til en snak om hans fem år på Aarhus Teater.

Læs eller genlæs vores interview med David Gehrt

8. “Når vi møder døden, skal vi bekræfte livet”

Der var barsk realitet, humor og berøringsangst i Teatret Svalegangens genopsætning af cancermonologen “En lille smule ubehag”. Scenen fik en snak med instruktør Per Smedegaard og skuespiller Holger Østergaard om at lave humoristisk teater om et alvorligt emne som cancer.

Læs eller genlæs interviewet med Per Smedegaard og Holger Østergaard

7. “Jeg er ikke andre steder end i nuet”

Teaterblodet løber i årene hos den 31-årige musicalstjerne Sebastian Harris. Vi fik et interview med den travle talentfulde skuespiller, hvor han fortæller om musicalgenren, teaterbranchen samt om altid at tage såvel arbejdet som sig selv alvorligt.

Læs eller genlæs interviewet med Sebastian Harris

6. “Jeg har altid haft en indre skaberlyst”

Hvordan er det at være afgangselev? Det spurgte vi skuespiller Carla Viola Thurøe om, der i foråret 2022 var en af afgangseleverne fra Scenekunstskolen i Odense. Læs med, når Carla fortæller om skuespillerskolen, skaberlyst og en happy ending.

Læs eller genlæs interviewe med Carla Viola Thurøe

5. “Revyen er en hyldest til dem der kvajer sig”

Joakim Lind Graae Tranberg er kendt som succesfuld musicalskuespiller og er samtidig én af landets nye, unge revystjerner. I sommeren 2022 var han med Bornholms Sommerrevy, og derfor spurgte Scenen.dk Joakim Lind Graae Tranberg bl.a. om, hvorfor han holder så meget af revy og Bornholm.

Læs eller genlæs interviewet med skuespiller Joakim Lind Graae Tranberg 

4. Man skal finde sin indre stalker frem

Hvad sker der, hvis en skuespiller bliver syg og ikke er i stand til at spille sin rolle? Det spurgte vi i foråret 2022 skuespiller Sune Kofoed om, da han var understudy på Det Kongelige Teaters store udendørsforestilling “Hobbitten”.

Læs eller genlæs hele interviewet med Sune Kofoed

3. “Jeg vil gerne gøre alt det jeg ikke tør og som giver mig brækfornemmelse”

I forbindelse med premieren på Jeanett Albecks nye performativ koncert “Ellers Mange Tak” på Teater Republique, talte Scenen med larger-than-life-kvinden om at fylde for meget, leve på kanten og om en fredelig ADHD-diagnose.

Læs eller genlæs interviewet med multikunstner Jeanett Albeck

2. 10 teaterudtryk du måske kender

Hvem skulle ha vidst, at Tammi Øst havde en såkaldt “bukserolle”, da hun med stor succes spillede rollen som Richard III på Husets Teater i sæson 18/19. Vi fandt 10 teaterudtryk frem til alle teaterglade Scenen følgere i 2022. Det blev en succes og dermed den anden mest læste artiklen i år.

Læs eller genlæs artiklen med teaterudtryk

1. “Når jeg har lavet det her, kan jeg genopsætte alt”

På årets første plads er vores interview med skuespiller Emil Prenter, som vi havde fornøjelsen af at interviewe i sommer, da han skulle forbedre sig til rollen som Erasmus Montanus i genopsætningen af Christian Lollikes prisbelønnede fortolkning af Holbergs klassiker på Aarhus Teater.

Læs eller genlæs interviewet med Emil Prenter

Artikler du også vil kunne li

Interview med Mette Horn “Min metier er nok at kende de ensomme væsner”

10 facts om Teaterpokalen

Interview med Lisbeth Knopper: “Der skal altid være et håb”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.